Information om bruk av cookies

Denna hemsida använder sig av cookies. Cookies är nödvändiga för att hemsidan ska fungera, men ger även information gällande hur du använder vår hemsida så att vi kan förbättra den både för dig och för andra. Cookies på denna hemsida används primärt för att mäta trafik och för att optimera sidans innehåll.
Läs mer om våra cookies och hur du raderar dem härr

SE

Kalla fakta

Kalla fakta

Vad är stjärnmärkning? Och vad betyder AirSystem? Få mer information om varma fakta i vår ordbok..
 

Infrysning

När du fryser in större kvantiteter livsmedel bör du ställa in frysskåpet på infrysning 2 – 4 timmar innan du fyller det.
 

Snabb infrysning vid låg temperatur är viktig för att bevara matvarornas kvalitet

Vid långsam infrysning riskerar du att det bildas stora iskristaller, som förstör cellväggarna. Det betyder att frukt och grönsaker förlorar sin saftspänning och blir slaka, och att kött och fisk saftar mycket vid upptiningen. Maten blir torr och smaklös, och viktiga näringsämnen går förlorade med saften.