Information om bruk av cookies

Denna hemsida använder sig av cookies. Cookies är nödvändiga för att hemsidan ska fungera, men ger även information gällande hur du använder vår hemsida så att vi kan förbättra den både för dig och för andra. Cookies på denna hemsida används primärt för att mäta trafik och för att optimera sidans innehåll.
Läs mer om våra cookies och hur du raderar dem härr

SE

Tips om förvaring

Förvaringstips i kyl och frys

En del matvaror får lätt kylskador och förlorar smaken om de förvaras för kallt. Och andra klarar sig bäst om du förvarar dem på den kallaste platsen i kylskåpet.

Som tumregel kan du utgå från att frukt och grönsaker som har odlats i ett varmare klimat eller i växthus också ska förvaras vid högre temperaturer – alltså så högt som möjligt i kylskåpet. Frukt och grönsaker som har odlats på våra bräddgrader håller sig däremot bäst om de förvaras så kallt som möjligt – alltså så långt ner i kylskåpet som möjligt.
 

 

frukt och grönsaker som har odlats i ett värmare klimat eller i växthus ska också förvaras vid högre temperaturer