Information om bruk av cookies

Denna hemsida använder sig av cookies. Cookies är nödvändiga för att hemsidan ska fungera, men ger även information gällande hur du använder vår hemsida så att vi kan förbättra den både för dig och för andra. Cookies på denna hemsida används primärt för att mäta trafik och för att optimera sidans innehåll.
Läs mer om våra cookies och hur du raderar dem härr

SE

Äpplen

Ställer till oreda i kylskåpet

Äpplen avsöndrar stora mängder av ämnet etylen - en gas, som påverkar kringliggande frukter och grönsaker så att de mognar för tidigt. 

Lägger man t.ex. äpplen ihop med gurkor eller bananer, som är mycket känsliga för etylen, kommer både gurkor och bananer snabbt att bli övermogna

Hos gurkorna visar sig detta som gulfärgning och framskriden fröutveckling, och bananerna får svarta fläckar.
GRAM rekommenderar därför, att äpplen förvaras separat, och samma sak gäller päron, plommon och persikor. Dessa frukter avger stora mängder etylen, och de bör därför alltid förvaras för sig.