Information om bruk av cookies

Denna hemsida använder sig av cookies. Cookies är nödvändiga för att hemsidan ska fungera, men ger även information gällande hur du använder vår hemsida så att vi kan förbättra den både för dig och för andra. Cookies på denna hemsida används primärt för att mäta trafik och för att optimera sidans innehåll.
Läs mer om våra cookies och hur du raderar dem härr

SE

Avocado

Lägg inte avokado i kylskåpet

Avokado odlas i tropiska- och subtropiska områden och transporteras långt innan de kommer fram till våra breddgrader. De skördas därför då de fortfarande är hårda och omogna och är ofta fortfarande omogna när du köper dem. För att de skall mogna och få den mjuka, krämaktiga konsistens som är karakteristisk för avokado rekommenderar GRAM att de förvaras i en svalavdelning eller i ett svalskåp
 Förvaring i kylskåp kan medföra köldskador i form av bruna prickar i fruktköttet – och att mogningsprocessen avstannar

Du kan kontrollera om avokadon är mogen genom att trycka på den ände där stjälken suttit.Om fruktköttet ger efter är avokadon mogen.

 

Förvaras separat

Avokado avger etylen – en gas som får vissa frukter och grönsaker att mogna i förtid. Om du exempelvis placerar avokadoer bredvid gurkor kommer gurkorna snabbt att bli övermogna eftersom de är mycket känsliga för etylen. Förvara därför alltid avokadoer separat.