Information om bruk av cookies

Denna hemsida använder sig av cookies. Cookies är nödvändiga för att hemsidan ska fungera, men ger även information gällande hur du använder vår hemsida så att vi kan förbättra den både för dig och för andra. Cookies på denna hemsida används primärt för att mäta trafik och för att optimera sidans innehåll.
Läs mer om våra cookies och hur du raderar dem härr

SE

Champinjoner

Champinjoner växer i kylskåpet

Champinjonen är inte en grönsak, utan en svamp - en så kallad sporväxt. Dock har den gemensamt med grönsaker, att den är levande, ända tills man äter eller tillreder den. Detta betyder, att svampen fortsätter att andas och växa hela sitt liv. En process, som både försämrar kvalitén och hållbarheten.Længere holdbarhed


Längre hållbarhet

Man kan inte bromsa denna process, men man kan försena den på flera olika sätt.


Av avgörande betydelse för hållbarheten är, att svamparna förvaras korrekt i kylskåpet. De måste förvaras så kallt som möjligt

 

Det vill säga på en av de nedersta hyllorna i kylskåpet - just ovanför grönsakslådorna. 
Man kan ytterligare förlänga hållbarheten med att skära av roten, innan svamparna läggs i en plastpåse - eller i en av de många små GRAM förvaringsboxarna med lock som hindrar uttorkning.

Champinjoner får inte sköljas tidigare än omedelbart innan de skall användas, och de måste alltid sköljas under rinnande vatten. Om svamparna läggs i vatten, blir de mjuka och slappa.