Information om bruk av cookies

Denna hemsida använder sig av cookies. Cookies är nödvändiga för att hemsidan ska fungera, men ger även information gällande hur du använder vår hemsida så att vi kan förbättra den både för dig och för andra. Cookies på denna hemsida används primärt för att mäta trafik och för att optimera sidans innehåll.
Läs mer om våra cookies och hur du raderar dem härr

SE

Majs

Bladen skyddar majskolven

Blasten kring majskolven är naturens egen förpackning. Den skyddar kolven mot smuts och hjälper till att hålla majsen färsk.

Vänta därför med att ta bort blasten tills du skall använda majsen

 Blasten räcker dock inte till som förpackning om majsen skall förvaras i kylskåpet under flera dagar. Då bör majskolvarna också läggas i en plastpåse eller i en av de stora förvaringslådorna med tätslutande lock för att undvika uttorkning. Vi rekommenderar att majs förvaras på en av de nedersta hyllorna i kylskåpet, där det är som kallast. Här kan färska kolvar hålla sig i ca 6 dagar. Sparar du dem längre riskerar du att de blir mjöliga och får smak av stärkelse.
 


Lämpar sig för infrysning

Majs kan med fördel frysas in, både som kolv och som lösa majskorn, men måste dock förvällas först. Lösa majskorn kokas i 4 minuter och kolvar i 7 till 11 minuter, beroende på storlek. Kyl av majsen snabbt i kallt vatten, låt den rinna av ordentligt och förpacka den i fryspåsar.