Information om bruk av cookies

Denna hemsida använder sig av cookies. Cookies är nödvändiga för att hemsidan ska fungera, men ger även information gällande hur du använder vår hemsida så att vi kan förbättra den både för dig och för andra. Cookies på denna hemsida används primärt för att mäta trafik och för att optimera sidans innehåll.
Läs mer om våra cookies och hur du raderar dem härr

SE

Morötter

Skall förvaras kallt

Färska morötter kan hålla sig i upp till 2 veckor om du förvarar dem på en av de nedersta hyllorna i kylskåpet, där det är kallast. Lägger du dem i grönsakslådorna längst ner i kylskåpet förkortas hållbarheten väsentligt. Där är det nämligen varmare än i resten av kylskåpet.
 

 

Lägger du dem i grönsakslådorna längst ner i kylskåpet förkortas hållbarheten väsentligt

 

Tänk på förpackningen

Morötter är normalt mycket tåliga mot uttorkning, men i kylskåpets låga luftfuktighet skrumpnar de snabbt om de inte förpackas. Du kan undvika att de torkar ut genom att förvara dem i plastpåsar eller i en av kylskåpets stora förvaringsboxar med tätslutande lock.

 

Morötter kan frysas

Morötter lämpar sig väl för infrysning, men först måste de förvällas: tvätta, skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem en kort stund (ca 2 minuter) i mycket vatten och kyl sedan snabbt av dem i kallt vatten. Låt morötterna rinna av och förpacka dem i fryspåsar.

Förvällningen förhindrar att morötternas konsistens förändras under infrysningen. Utan förvälling riskerar du att de blir svampaktiga och sega när de tinats.