Information om bruk av cookies

Denna hemsida använder sig av cookies. Cookies är nödvändiga för att hemsidan ska fungera, men ger även information gällande hur du använder vår hemsida så att vi kan förbättra den både för dig och för andra. Cookies på denna hemsida används primärt för att mäta trafik och för att optimera sidans innehåll.
Läs mer om våra cookies och hur du raderar dem härr

SE

Ost

Ost skall förvaras kallt – men avnjutas tempererad

Ost framställs av mjölk och liksom andra mjölkprodukter skall den förvaras nederst i kylskåpet, där det är kallast. Den kan också förvaras på en av hyllorna, som är särskilt lämpliga för att förvara starkt luktande matvaror. 

 

Men även om osten skall förvaras kallt bör den avnjutas tempererad

 Ta ut osten från kylskåpet ungefär en timme före serveringen så får du större glädje av den fina aromen. 
 

Ost kan frysas

En stor hårdost kan med fördel fysas i mindre bitar. Var dock uppmärksam på att det bara är ostar med ett fettinnehåll på 45 % eller mer som lämpar sig för frysning. Ost med ett fettinnehåll under 45 % förlorar i kvalitet vid frysning, genom att den blir torr och grynig efter upptining. Upptining bör ske långsamt och helst i kylskåp.