Information om bruk av cookies

Denna hemsida använder sig av cookies. Cookies är nödvändiga för att hemsidan ska fungera, men ger även information gällande hur du använder vår hemsida så att vi kan förbättra den både för dig och för andra. Cookies på denna hemsida används primärt för att mäta trafik och för att optimera sidans innehåll.
Läs mer om våra cookies och hur du raderar dem härr

SE

Avfrostning

Avfrostning


Kylskåp har automatisk avfrostning, men frysskåp och frysboxar ska avfrostas manuellt när rimfrosten är ca ½ cm tjock. Du bör göra en total avfrostning minst 1 gång per år. Det är nyttigt både för matvarorna och elförbrukningen. I frysar med NoFrost sker avfrostningen helt automatiskt.

 

Snabb och effektiv avfrostning

Stäng av strömmen till frysen och ställ in en balja ångande varmt vatten i den. Stäng dörren/locket och vänta en halv timme. Dra ut avloppsstosen och ställ en skål under för att samla upp smältvattnet. Den återstående rimfrosten är lätt att skrapa bort, men du ska undvika att använda vassa eller spetsiga redskap – de kan skada frysen. Där isen har smält eller har tagits bort ska du rengöra frysen med vatten tillsatt ett milt diskmedel.


Använd en mjuk duk.