Sökresultat

Produkte

Grupper

Sökningen gav inget resultat

Upp

Min induktionshäll låter

Elektroniken i induktionens zoner kommer ibland med ett lågt men mycket högfrekvent ljud. Detta är inte onormalt, eftersom induktion definieras av elektronik som kör med ultrahög frekvens.

Induktionszonernas elektronik ska kunna kylas ner, varför ett brummande ljud uppstår från fläkten under matlagningen. Kylfläkten är en nödvändighet för att elektroniken inte ska skadas. Tyvärr kan man inte få bort ljudet helt.

När magnetfältet i zonerna fångar kokkärlets botten, kan ljud uppstå som kan vara mer eller mindre höga. Det beror på inställd effekt och kokkärlets storlek och material. Dessutom kan ljud uppstå om kokkärlet inte står helt plant på glaset. Eller mellan två kokkärl om de står väldigt nära. Detta händer vanligtvis för kokkärl med stort innehåll av rostfritt stål. För att undvika detta kan du välja att placera dem lite längre ifrån varandra eller testa med annat kokkärl.

Behöver du ytterliggare hjälp?

Fick du inget svar på din fråga? Då finns det mycket mer hjälp att få:

Alla vanliga frågor och svar om Ugnar, spisar eller spishällar

Hitta bruksanvisningen

Kontakta oss via kontaktformuläret

Disclaimer

All rådgivning och vägledning på GRAM:s hemsida används på egen risk. Om du har det minsta tvivel om din produkt, hjälper vi dig gärna.