Sökresultat

Produkte

Grupper

Sökningen gav inget resultat

Upp

Vad är skillnaden mellan en glaskeramisk spis/induktionsspis?

En spis är, oavsett typ, en enhet bestående av ugn och spishäll, samt en liten förvaringslåda. Ugnen kan ha olika storlek och funktioner. Hällen finns som glaskeramiks-, induktions-, gasspis och med plattor av gjutjärn.

På keramiska spisar är hällen utrustad med spiralelektriskt värmeelement under glaset som skickar strålningsvärmen upp under kokkärlet. Dessa kan ge ett mer eller mindre starkt rött sken, beroende på val av zoner.  Keramiska hällar låter inte, men blir väldigt varma eftersom värmen kommer underifrån och skickas genom glaset. Uppvärmningen sker lungnt och stilla.

Induktionshällen består av induktionsmoduler av olika slag. Dessa moduler gör att uppvärmningen sker mycket snabbt med hjälp av elektromagnetism.

Induktionsmodulernas fördel är att de inte värmer upp glaset utan bara kokkärlets botten. När glaset blir varmt, är det inte på grund av zonen, men att värmen sprider sig från botten av kokkärlet.

Elektroniken för induktionszoner ska kunna kylas ner, varför ett brummande ljud uppstår från fläkten under matlagningen. Dessutom kan ljud uppstå om kokkärlet inte står helt plant på glaset. Eller mellan två kokkärl om de står väldigt nära. Detta händer vanligtvis för kokkärl med stort innehåll av rostfritt stål. För att undvika detta kan du välja att placera dem lite längre ifrån varandra.

Behöver du ytterliggare hjälp?

Fick du inget svar på din fråga? Då finns det mycket mer hjälp att få:

Alla vanliga frågor och svar om Ugnar, spisar eller spishällar

Hitta bruksanvisningen

Kontakta oss via kontaktformuläret

Disclaimer

All rådgivning och vägledning på GRAM:s hemsida används på egen risk. Om du har det minsta tvivel om din produkt, hjälper vi dig gärna.