Sökresultat

Produkte

Grupper

Sökningen gav inget resultat

Upp

Varför pulserar min spishäll

Om hällen ska kunna överföra energi/värme till kokkärlet måste det ha en betydande effekt. Därför är det begränsat hur långt du kan skruva ner för effekten innan elektroniken registrerar det som att kokkärl saknas på zonen. Därför, från inställning 8 och uppåt, ökar effekten på hällen, men från inställning 7 och nedåt har den samma effekt, som den slår på och av med kortare eller längre tidsintervall beroende på inställningen. Detta innebär att zonen är på 86% av tiden vid inställning 7, 72% vid inställning 6, 60% vid inställning 5 etc. Det betyder, att har du något som stormkokar och vrider ner för effekten till ett lägre värmesteg, så pulserar den. Induktionshällen kontrollerar temperaturen genom att pulsera. Detta beror på hur elektroniken är programmerad och är inte ett fel.

Ett kokkärl med en tjock och solid botten hjälper till att minska detta.

Tänk på att temperaturskillnaden i vattnet bara är ett par grader från att det stormkokar tills det verkar ha slutat koka.

Behöver du ytterliggare hjälp?

Fick du inget svar på din fråga? Då finns det mycket mer hjälp att få:

Alla vanliga frågor och svar om Ugnar, spisar eller spishällar

Hitta bruksanvisningen

Kontakta oss via kontaktformuläret

Disclaimer

All rådgivning och vägledning på GRAM:s hemsida används på egen risk. Om du har det minsta tvivel om din produkt, hjälper vi dig gärna.