Sökresultat

Produkte

Grupper

Sökningen gav inget resultat

Upp

Vilka grytor passar för induktion

För att induktion ska fungera är det absolut nödvändigt att det finns ett solitt stycke järn i kokkärlets botten.

Vanligtvis finns det en järnskiva i botten som bildar värmen.

Dessutom består kokkärlet vanligtvis av rostfritt stål för att se snyggt ut och underlätta rengöringen, samt lite aluminium för att förbättra värmefördelningen i kokkärlet

Kombinationen av detta förklarar hur kokkärlet beter sig, både när det gäller hur det låter under användning, men särskilt hur bra och snabbt det är på att värma upp maten. Ju mer järn det finns i botten, desto snabbare och effektivare värms det upp.

Detta är riktigt bra om man bara ska koka vatten. Men om man ska koka risgrynsgröt är det inte lämpligt att kokkärlet blir för varmt. För detta ändamål finns det kokkärl med en tunnare järnskiva och därför kan den inte bli lika varm.

Frågan är därför inte vilket kokkärl som är lämpligt för induktion, utan snarare vad du ska använda det till. Handlar det om att laga mat som lätt bränns vid eller handlar det om bra effekt (hög/låg effekt).

Systemet för att känna av kokkärl fungerar på ett sådant sätt att elektroniken registrerar när en viss mängd effekt kan tilldelas detta kokkärl.

Detta innebär att om kokkärl som inte är bra på att absorbera effekt används, kommer zonen att registrera detta som om det inte står något kokkärl på zonen och stänga av effekten, medan symbolen för saknade kokkärl visas (U)

 

Guide - Att välja kokkärl

Behöver du ytterliggare hjälp?

Fick du inget svar på din fråga? Då finns det mycket mer hjälp att få:

Alla vanliga frågor och svar om Ugnar, spisar eller spishällar

Hitta bruksanvisningen

Kontakta oss via kontaktformuläret

Disclaimer

All rådgivning och vägledning på GRAM:s hemsida används på egen risk. Om du har det minsta tvivel om din produkt, hjälper vi dig gärna.