Sökresultat

Produkte

Grupper

Sökningen gav inget resultat

Upp

Alt text

VARJE PRODUKT RÄKNAS

GRAMS VITVAROR MED GRÖNA FÖRDELAR

Ansvar och utveckling har alltid varit en viktig del i GRAM:s DNA. Därför kunde vi också redan 1990 presentera världens mest energieffektiva kylskåp – GRAM LER 200.

Vi är nyfikna och måna om att konstant utveckla våra produkter i en mer hållbar riktning. Och idag har många av våra produkter ekoprogram och energisparfunktioner som gör det lättare för dig att spara energi. 

Ansvar och hållbarhet handlar emellertid inte bara om produktegenskaper, energiklasser och produktionsmetoder. Som konsument kan du göra stor skillnad för miljön genom att handla mer grönt och utveckla goda vanor i förhållande till hur du använder dina vitvaror i vardagen.

KALLA GRÖNA FÖRDELAR

GRAM har ett mycket brett sortiment av kylprodukter (kylskåp, frysskåp och kyl/frysskåp). Därför kan du alltid hitta en produkt som passar dina behov. På det sättet undviker du onödig energiförbrukning genom att köpa för stort eller för litet.

Alla våra kylprodukter med ljuskälla har LED-belysning, som använder mycket mindre energi än traditionella glödlampor.

I en rad av GRAM:s kylskåp och kyl/frysskåp finns en FreshZone-låda som har lägre temperatur än resten av kylskåpet. Den är utvecklad för att förvara fisk, färskt kött och mejeriprodukter i, då det förlänger hållbarheten hos dina matvaror, vilket bidrar till att minimera matsvinn.

Både kyl- och frysskåp finns med olika larm, som gör dig uppmärksam på onödig energiförbrukning. Larmen aktiveras vid antingen för hög temperatur, eller om dörren står öppen.

Alt text
Alt text

VARMA GRÖNA FÖRDELAR

Alla GRAM:s inbyggnadsugnar och spisar har ekoprogram, som säkerställer lägsta möjliga energiförbrukning.

Produkter med EcoFunction utnyttjar restvärmen i ugnen genom att automatiskt stänga av värmen ca 5 minuter innan tillagningstiden är slut. Därmed utnyttjas restvärmen, och du sparar på energi utan att du behöver tänka på det, och utan att det går ut över matlagningen.

GRAM:s inbyggnadsugnar och spisar med BakingPro System® har ett stort ugnsutrymme på 77 liter, och därmed också större bakplåtar. Det ger dig möjligheten att tillaga större mängder mat och därmed utnyttja det stora ugnsutrymmet. Alla inbyggnadsugnar och spisar med elektronisk styrning har en mer noggrann temperaturstyrning, vilket minimerar energiförbrukningen och ger ugnen en bättre energiklass.

Induktion är som utgångspunkt den mest energieffektiva uppvärmningsform som finns. Därutöver har GRAM:s induktionshällar Autofocus, där kokzonerna automatiskt anpassar sig till kokkärlets storlek. På det sättet används ingen onödig energi på att värma upp hela kokzonen, om grytan eller pannan är mindre än kokzonen.

GRÖNA DISKFÖRDELAR

På de flesta av GRAM:s diskmaskiner kan du skjuta upp starten på disken, och därmed välja att använda maskinen när energin är både grönast och billigast, vilket ofta är på natten. 

Med hjälp av sensorer kan din diskmaskin med SMART-program själv anpassa förbrukning av vatten, tid och energi för den aktuella disken, så att du bara använder så mycket vatten och energi som behövs.

Om du behöver diska en liten mängd disk kan din GRAM-diskmaskin göra det också. Flera diskmaskiner har funktionen ”halvfull maskin”, där maskinen använder mindre energi.

Alt text
Alt text

GRÖN TVÄTT OCH TORRA FÖRDELAR

Om din tvättmaskin eller torktumlare från GRAM har uppskjuten start kan du programmera maskinen att starta när energin är både billigast och grönast, vilket ofta är på natten.

PearlDrum finns både i GRAM:s tvättmaskiner och torktumlare. Det förlänger dina kläders livslängd, då ytstrukturen i trumman gör att kläderna glider runt lättare, och därmed slits mindre.

Omvandlarmotorn är en kolfri motor som inte har slitdelar. Denna motortyp har vanligen längre livslängd jämfört med en traditionell motor, vilket är bra för miljön.

Värmepumpen är en energieffektivare uppvärmningsteknik, vilket ger en väsentlig energibesparing. Därför är en torktumlare med värmepump ett mycket miljövänligt val, jämfört med en traditionell torktumlare.

 

MER GRÖN INSPIRATION PÅ NÄTET

Hi Peder

Do you know some good links to this part?

 

The DK list is until now:

Gode spare råd til madlavning

Opskrift med rester fra f.eks. gårdagens aftensmad

Hvad koster det at bruge dine hvidevare - kostberegner

 

Alt text